torstai 21. heinäkuuta 2011

Auringonkeltainen savonkiertue


Loman kunniaksi kävimme kengurulauman sekä Annen kanssa Savonkiertueella. Tällä kertaa saimme kosolti kokemusta ja hikoilimme varmasti kaikki. Keltaista nauhaa pukkas kumpasellekin. Vähän jäi nyppimään erään veteraanituomarin käytös, miksi ihmeessä käyttö/vahtikoiraa pitää lähestyä epävarmoin ottein pään yläpuolelta, plääh. JOtain vikaa täytyy olla jos kolme koiraa viidestä reagoi negatiivisesti tuomariin. Bella on tunnetusti hörhelö ja paineistuu edelleen epävarmoista/omituisista liikkeistä. Mutta kun Lottiskin:(
En näin helteellä ole varma, luinko vai uneksinko, että näyttelysääntöihin olisi tulossa tuomareille ikärajaksi 80:) Kannatan lämpimästi.
Toinen asia, jota en ymmärrä, on meidän vammaisten/vaivaisten koiranomistajien huomioimattomuus. Olen kulkenut noin viisi vuotta erilaisissa koirakinkereissä inva-pysäköintitunnuksen kanssa. Heinävedellä minulle yritettiin ensin valehdella, että kaikki invapaikat ovat jo täynnä. 130 koiran näyttelyssä,tuskin:( Jouduin sitten ajelemaan vastavirtaan että sain autoni johonkin riviin. Järjestävien metsämiesten komioita maastureita oli rivissä siinä mihin sen inva-paikan olisi helpolla saanut.. enkä nähnyt yhtään toista inva- autoa koko päivänä.
Vastaavasti Lappeen näyttelylle kiitokset tästä, paikat ovat joka vuosi samassa paikassa ja lähellä sisäänmenoa. Ja on vissiin tullut niin akka kuin sen autokin tutuksi kun jo valmiiksi ohjataan oikeaan suuntaan.:)
Pitäisi vissiin ottaa asia esille, kun olen seuraavan kerran "toissä" näyttelyssä. Kerran melkein myöhästyin kun piti ajaa edestakaisin ympäri parkkipaikkoja:(
Bella aloitti päättäväisesti juoksun heti kun oli tottistreenejä tarjolla:) Lottis on käynyt, ja vanha rouva villiintyy aina hoffihepuliin asti kun niin kivaa on!
Kuvassa taitava Gerda ainoassa järjellisessä lajissa tällä kelillä.
MInna-Kaisa

Ei kommentteja: